Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

4 Egyszerű világítási ötletek az apartmanok és a kis helyek számára

A kis terek és apartmanok saját kihívásokkal rendelkeznek - szigorú földesurak, alacsony mennyezet, vagy csak a felszíni terület hiánya. A helyes megvilágítás az egyik legegyszerűbb módja a tér felemelésének, így a design szándékosabbnak tűnik, és a szobája tágasabb.

Az emberek gyakran tartoznak a funkció-over-formájú kis terek tervezési csapdájába. De a következő szabályok túl szigorúan elhanyagolhatják a teret. Személyes érintések teszik a lakást úgy, mintha otthon lenne, úgyhogy menj a helyes érzéssel, és tartsd szem előtt ezeket a kis apartmanvilágítási ötleteket.

PhotoTherapy.com jóvoltából.

Tartsd egyszerűvé a Sconces-t

Gyakran előfordul, hogy az éjjeliszekrény az első hely, ahol elzáródik az élet, amikor elfoglalt az élet. Mire éjszaka az ágyba mássz, készen áll a pihenésre. Tehát mi van, ha van néhány túl sok üres pohár, vagy egy halom félig olvasott könyv, amely a szélén vagy az éjjeliszekrénnyel van? És reggel, itt az ideje, hogy felkeljenek és menjenek - nincs idő rendben.

Sajnos az ébredés és az elaludt éles éjjeliszekrényben stressz és irritáció léphet fel napról napra. A legjobb módja annak, hogy ezen a területen tiszta és feszültségmentes maradjon, hogy megakadályozzuk a rendetlenség kialakulását.

Lehet, hogy nem számíthat rá, de a kis terek stratégiai megvilágítása nagyszerű módja annak, hogy garantálja, hogy éjjeliszekrényei nyitottak és szervezettek maradnak. A fejtábla mindkét oldalán lógó falfelület egy időtlen, elegáns design.

Csak a funkcionális előnyöket fogja élvezni, de a stílusos kialakítási lehetőségek igazán pecsételik az üzletet. A Sconces egyszerű, öregkori gyertyatartók, amelyek LED-es izzólámpákkal vannak ellátva. Vagy próbáld ki az ezüst, arany, réz vagy kovácsoltvas lengőkarfalú sconceset, amelyek közvetlen lefutásként szolgálnak az ágyas olvasáshoz.

Ha a sconces nem a te dolgod, akkor ugyanazt a dekoltáló hatást érheted el, ha az ágy két oldalán lévő mennyezetről függesztett lámpákat lóg.

Akár sconces, akár medálok közül választhatsz, hogy tisztázzuk a hálószobában lévő felületeket, nézd meg azt, mint egy tervezési nyilatkozat elkészítésének lehetőségét, és nem utolsó lehetőségként, hogy kis helyedet hozza létre. gyönyörű formák, színek és befejezések.

Valami egyszerű lesz a minimalista térben. Menj a maximalista útvonalra valami szobrászati, fényes vagy nem megfelelő módon. Bármi legyen is a választásod, győződj meg róla, hogy a lámpák kiegészítő izzókkal rendelkeznek. A hálószobában a legjobb, ha valami melegre és puhara megy - már elegendő kék fényt kapunk telefonjainkról lefekvéskor.

Többfunkciós feladat a Track Lights funkcióval

A pálya világítása az egyik leghatékonyabb kis nappali világítási ötlet. Felülvilágítást vagy ékezetes világítást biztosít anélkül, hogy túl sok padló és asztali lámpa lenne szükség. A sok fénysugárzó fej lehetővé teszi, hogy szándékosan irányítsa a fényt bármilyen felszínre vagy tárgyra, amelyet kiemelni szeretne.

A falakra vagy a mennyezetre irányítva a fényt visszaverik a helyiségbe, így a tér fényesebb és nagyobb. A konkrét tárgyak vagy területek megvilágítása, például könyvespolcok, íróasztalok és műalkotások, egy hely körül irányítja a szemét, így a szoba elrendezése szándékosabbá válik.

A különálló lámpatestek mindegyikére gyorsan elnyelhetik a kis lakást. A pálya megvilágítása sok lámpa feladata egy egyszerű rögzítéssel.

A pálya megvilágítása is segít elkerülni az olyan sokoldalú fényforrások ciklopsz-hatását, amelyek annyira sok lakást tartalmaznak. Ahelyett, hogy egy szigorú izzóra támaszkodnánk egy egész szobát, a sávvilágítás egyenletesen elosztott szerelvényeket használ a lágyabb fény szétszórására az egész szobában.

Bónuszként a sávvilágítás szobrászati, szemet gyönyörködtető elemként szolgálhat a kortárs terekben, anélkül, hogy túl sok helyet foglalna el, vagy tágasak lennének. A pályafényes lámpák elegáns, minimalista kialakításúak, amelyek a legjobban megfelelnek a modern designnak. De figyelmeztetni kell - a formális vagy hagyományos díszítéssel rendelkező helyeken kívülről nézhetnek ki.

Magasra teszi a lécet

Alacsony mennyezetet kaptál? Ne csak nézz el. Küldj fényt és a szemedet felfelé.

Egy nagyszerű és kedvező árú, a lámpák mennyezetre való kiterjesztésének egyszerű módja egyszerű padlólámpák. Hacsak nem szeretnénk nyilatkozatot készíteni - ami még mindig ösztönözhető, még akkor is, ha a kis terek világítanak! - győződjön meg róla, hogy viszonylag kicsi a lábnyom. A lámpabúra tetejéről leadott fény felfelé irányítja a szemét, ami magasabb mennyezet illúzióját eredményezi.

A legjobb fényszórók a fény felfelé történő küldéséhez:

  • Torchiere lámpák
  • Club lámpák

Torchieres csak a mennyezet felé küld fényt, míg a klublámpák fényt küldnek a mennyezet és a padló felé. Egy kis lakás esetében a klublámpák valószínűleg a legpraktikusabb választás, mivel nem kell aggódnod, hogy egy második lámpával helyet foglalsz. Természetesen, ha találsz egy torchiere-t, nem tudsz ellenállni!

A padló lámpákkal rendelkező helyiségek megvilágításakor döntse el a sarkokat. A világítási sarkok kiváló tervezési tippek bármely hely számára, de különösen hasznos, ha egy szobát nagyobbra szeretné nézni. A saroknak módja van arra, hogy a sötétségbe menjen, ami egy zártabb tér benyomását kelti.

Egy sarokba helyezett padló lámpával mind a falakat, mind a mennyezetet világítod, maximalizálva a fényt, ami visszafordul a szobába.

Váratlan ékezet

Ha korlátozott helyiségben lakik, az otthoni üzletekben és a vintage üzletekben egyedülálló, divatos és időtlen ékezetes lámpák sokasága elkeseredett. Olyan sok hihetetlen lehetőség, így kevés oldalsó asztal!

Ezt a tökéletes sárga lámpát igazolhatja egy kis kreatív elhelyezéssel. A lámpának nem kell helyet foglalnia egy nagy forgalmú területen, mint például az oldaltáblák, amelyeket egyébként távvezérlőkhöz, szövetekhez, italokhoz vagy más napi tételekhez használnának.

Van egy dekoratív polc vagy könyvespolc a helyedben? Mi a helyzet egy kis állványral, amely egy kis extra felületű? Talán van egy bárkocsi, amely a sarokban van, türelmesen várva a vendéglátogatások között.

Ha van egy olyan tér, amely már dekoratív vagy már kevésbé használt, fontolja meg a világítási elemek hozzáadását. Ez természetesen funkciót ad, de a stílus és a mélység is. Az ékezetlen világítás váratlan helyeken történő hozzáadása nagyszerű módja annak, hogy a szobatervet a többfeladatos feladathoz hozza.

Ezek a dekoratív lámpák többsége lágy, környezeti fényt ad ki, különösen, ha a megfelelő izzóval van felszerelve, így segítenek beállítani a hangulatot, amikor nem kell minden egyes dolgot látni a lakásában - csak úgy kell éreznie hangulatos, pihentető és otthonos.

Árukereső.hu