Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tökéletes pultvilágítás jócskán túlszárnyalja a maradéktalan funkcionalitást

A tökéletes pultvilágítás jócskán túlszárnyalja a maradéktalan funkcionalitást

A pultvilágítás kialakítása olyan feladat, ami kellő figyelmet és tervezést igényel. Miért? Azért, mert a tökéletesnél nem célszerű kevesebbel beérni. Ráadásul mindenkinek más számít ideálisnak, ezért annyira fontos az egyedi elvárások feltérképezése, körüljárása és természetesen megvalósítása. Ha mindez stimmel, akkor az elégedettségre okot adó végeredmény borítékolható.

 

Mik azok a tényezők, amiket ildomos figyelembe venni a pultvilágítás kiépítése előtt?

Vegyük egy igazán kézenfekvő példát. A konyhai pult megvilágításának több funkciója is van. Egyrészt evidencia a minél jobb látási viszonyok biztosítása. Tehát itt, ezen a ponton nem elegendő csupán a hangulatvilágításra gondolni. Amikor például szeletelni, aprítani kell, akkor nem hátrány, ha nem a sötétben tapogatózás adja meg a fűszerét az ételkészítés folyamatának. Másrészt attól még, hogy az éles fények elvárhatóak, lényeges, hogy a kontrasztok a maguk teljességében ki tudjanak bontakozni. Így még a legkényesebb mozzanatok kivitelezése sem okozhat problémát. Mindennek tetejében a biztonságos késhasználat is borítékolható, ami nyilván nem csupán a fényforrás milyenségének függvénye, de azért a megvilágítás minősége is hozzájárulhat. Másrészt ha a gyakorlati szempontok a helyükre kerültek, akkor jöhetnek a hangulatra, megjelenésre, dizájnra vonatkozó részletek, amik természetesen szintén mérvadóak.

pultvilágítás sokba kerül?

Nem, semmilyen szinten sem, a ledes technológia pénztárcabarát tulajdonságainak köszönhetően a költségvetést kímélő alacsony energiafogyasztás garantálható.

Tartalomhoz tartozó címkék: konyhai pultvilágítás pultvilágítás
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu