Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyakran ismételt kérdések a LED-ről

Gyakran ismételt kérdések a LED-ről

1. A LED-es lámpák  energiát takarítanak meg?

Az összes LED-lámpánk és izzóink energiatakarékosak, amelyeket az izzólámpák, fluoreszcens, CFL, fém halogenid, magas nyomású nátrium- és halogénlámpák cseréjére terveztek irodájában, létesítményében vagy üzleti életében. Legalább 50% -kal, és akár 80% -kal csökkentik az energiafogyasztást, attól függően, hogy milyen fényt választanak, és milyen fényt cserélünk. A 100 000 óráig tartó LED-ekkel csökkenthetjük a világítás karbantartását is. 
 

2. Hogyan működnek a LED-ek?

A LED-ek három fő alkotóelemből állnak: a LED-ekből (a fényt előállító forgácskészletből), a meghajtóból (váltakozó áramot DC-be konvertálnak) és a hűtőbordához (hogy minden hűvös maradjon). A LED-ek egyenáramot vesznek a meghajtóból és fényt teremtenek. A hűtőborda elfogja a LED-ek és a meghajtók hőjét. Bár a LED-ek szignifikánsan kevesebb hőt termelnek, mint azok az izzók, amelyekhez az elmúlt században szoktunk, az általuk előállított hőt kezelni kell. Minél jobban történik ez, annál hosszabb a termék élettartama.

 

A LED-ek azt is elvégzik, hogy a villamos energiát hatékonyabban átalakítsák a fényre, mint más fényforrások, ezért cserélhetjük le a 400 W-os fém halogén izzót egy LED 100 W-os megoldással.

 

3. Milyen előnyei vannak a szokásos izzók LED-lecserélésével?

Sok előnye van. Itt található néhány lista:

a. Az áramszámlának azonnali csökkentése.
b. Kevesebb hő. A LED-es lámpatestek rendkívül hatékonyan konvertálják az elektromos áramot fényré.
c. A LED-izzók nagyon hosszú ideig tartanak, jellemzően 50 000–100 000 óra.
d. Gyakorlatilag elpusztíthatatlanok.
e. Nem tartalmaznak higanyt vagy más veszélyes anyagokat
f. Rendkívül újrahasznosítható - veszélyes alkatrészek nélkül a legtöbb alkatrész környezetbarát módon könnyen visszanyerhető.

 

4. Mennyi pénzt takaríthat meg, ha átvált a LED-re?

Minden attól függ, hogy mit konvertálsz. Izzólámpa - LED, fluoreszkáló - LED, fém halogenid - LED. És ez a válasz idővel megváltozik, mivel a LED-es lámpák hatékonyabbak lesznek, és lumenjeik / wattjuk javul. Jelenleg legalább 50% -os megtakarítást számíthat, ha a fénycsöveket LED-re konvertálja, és legalább 70% -ot, ha fém halogenidet vagy nagynyomású nátriumot LEDre konvertál.
 

5. Használhatók-e LED-izzók dimmer vezérlőkkel?

Igen és nem. Először is, nem minden LED van tompítható. A járművezetőt úgy kell megtervezni, hogy lehetővé tegye a tompítást. Másodszor, meg kell vásárolnia a megfelelő típusú tompítót. A legtöbb kiskereskedelmi üzlet ma már kifejezetten LED-izzókhoz tervezett tompítókat szállít. Felhívjuk figyelmét, hogy ha nem tompítható LED-es izzót vásárol, és megpróbálja tompítani, akkor az izzó meghibásodik, és a garancia semmis. 

 

Néhány ipari és kereskedelmi LED-es lámpatest (magas öblök, árvíz, területvilágítás, utólagos felszerelés) 0-10 V-os tompító rendszerrel működik. A 0-10 V-os tompítás speciális huzalozást és speciális fényerőszabályzót igényel. 

 

A tompítás két leggyakoribb típusa: 0-10 V alacsony feszültség és Triac tompítás.

 

6. tartalmaznak-e veszélyes vagy nehézfémeket, például a higanyt?

Nem kellene. A LED-izzók nem tartalmazhatnak higanyt vagy más veszélyes fémet vagy vegyi anyagot. A kompakt fénycsövek és a fluoreszkáló anyagok nagyon kis mennyiségű higanyt tartalmaznak, amelyet helyesen kell megsemmisíteni. Tehát amikor a LED-izzó végre működik, nem kell aggódnia a költséges vagy a speciális hulladékkezelési eljárások miatt.
 

7. Milyen szín hőmérsékletek állnak rendelkezésre LED-izzóknál?

Az izzók szín hőmérsékletét Kelvin-skálán mérjük. A LED-izzók különféle színben kaphatók, de a leggyakoribbak 2700 Kelvin és 7500 Kelvin közötti tartományban vannak. A sajnálatos dolog az, hogy az egyetlen következetes mérés a Kelvin-skála. Sok gyártó olyan kifejezéseket szeret, mint a meleg fehér, a természetes fehér, a Meleg Fehér és a hideg fehér, de nincs olyan szabvány, amely meghatározza a Kelvin hőmérsékletet a színhőmérséklet és a ezeket a kifejezéseket. Minél melegebb a fény, minél több sárga hang van, annál hidegebb a fény, annál több kék hang van.

 Ebben a példában kifejezéseket használtunk annak tükrözésére, hogy mi a helyes kapcsolat a kelvin szín hőmérséklettel.
2700 - 3200: meleg fehér
4000 - 4500: természetes fehér
5000 - 5500: napos fehér
6500 - 7500: hideg fehér

Fontos megjegyezni: otthon meleg fehér izzókat, az irodában természetes fehérekkel, a raktárban pedig napfehérjét használjuk. Ritkán használunk, vagy akár eladunk a hideh fehér LED-eket.

 

8. Használhatók-e a LED-ek a külső lámpákban?

Igen. Egyes izzók vízálló szerelvényekkel vannak kialakítva. Másoknak vízmentes rögzítésben kell lenniük. Olvassa el az összes útmutatót és útmutatót, mielőtt egy LED-es izzót szabadban használna.

 

A specifikáció, amelyet ellenőriznie kell, az IP Minősítés. Az IP65 vagy annál magasabb izzó vagy szerelvény elfogadhatónak tekinthető nedves környezetben történő munkavégzéshez.

 

9. Csökkenni fog a fényszint az izzó élettartama alatt?

Igen. Ezek elhalványulnak, amikor az izzó normál üzemideje végéhez közeledik. De nagyon fokozatos és alig észrevehető. Ezt Lumen lebomlásnak hívják, és a weboldalon L70-ként jelölik. L70 az az idő, amely alatt a fény eléri a kezdeti lumenteljesítmény 70% -át. 

 

10. Hány lumennek kell cserélnem a 400W-os fémhalogenidet?

Sokat kell megválaszolni erre a kérdésre. A DesignLights Consortium specifikációjában jelezte, hogy legalább 10 000 lumenre van szüksége a 400 W-os fémhalogenid cseréjéhez. Néhány egyéb tényező játszik szerepet, például a felületi visszaverődés, az akadályok és más fényforrások, például az épületbe belépő természetes fényforrások.

A beltéri fém halogenideket 15 000 - 21 000 lumen LED-mel cseréljük. 

A kültéri fém halogenideket 12 000 - 21 000 lumen LED-mel cseréljük. 

 A MyLEDLightingGuide könnyű megoldásokat tervez. Termékgnetikusok vagyunk, és kiválasztjuk az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket. Tehát képesek vagyunk a 400 W-os fémhalogenidet 10 000 és 30 000 lumenre cserélni. Megállapítottuk, hogy több lumenre van szüksége beltérben a helyes cseréhez, mint a szabadban. A világítás fotometriai elemzése meghatározza, hogy mekkora mennyiségre van szükség a megfelelő gyertyák elkészítéséhez.

 

11. Milyen lépésekre van szükség a fénycső cseréjéhez?

Több lépés is létezik, de alapvetően ez nem nehéz, mint az izzó és a ballaszt csere.

 

1. Távolítsa el a fénycsöveket, majd vegye le az előtét.
2. Cserélje ki a meglévő sírköveket (csak szükség esetén). Ez a lépés szükség lehet egyvégű hajtású csövek esetén, ha sírkövek vannak.
3. Húzza meg a lámpatestet a LED cserecsövek behelyezéséhez. Megjegyzés: Vannak olyan ballaszt kompatibilis csövek is, amelyek lehetővé teszik a LED-re történő konvertálást azáltal, hogy egyszerűen eltávolítja a régi fluoreszcens csövet és cseréje le a LED cserecsőre.

A belső LED-es meghajtócsöveink váltakozó áramot használnak, majd a belső LED-meghajtón belüli egyenáramúvá alakítják a LED-eket. Vannak olyan csövek, amelyek meghajthatók a fluoreszcens előtétről, de ezeket a csöveket nem szolgáltatjuk, mivel karbantartási tételként fluoreszkáló előtéteket látunk. Az előtétek kb. 4 wattot fogyasztanak egy beépített fénycsőnél, így az előtét helyére hagyása csökkenti az energiamegtakarítást is.

Külső meghajtású LED-csöveket is szállítunk. Ezekkel a csövekkel a meghajtót a cső kívül helyezkedik el, és általában arra a helyre telepítik, ahol a fluoreszcens előtét található. A külső illesztőprogramok ugyanúgy viselkednek, mint a belső illesztőprogramok; elfogadják a váltóáramot, átalakítják egyenáramúvá, amelyet a csőben lévő LED-eknek táplálnak.

Abban az esetben, ha natív egyenáramú rendszere van (például napelemes rendszerek), akkor a legjobb, ha külső meghajtású csöveket keres és elhagyja a meghajtó telepítését. Gondoskodnia kell arról, hogy a lámpatest tápellátása egyenértékű legyen a csövek egyenáram-igényével.

 

12. Amikor LED-et vásárolok, akkor watt vagy lumen alapján kell-e vásárolni?

Mindig lumen alapján vásároljon, a watt olyan szám, amelyet arra használnak, hogy meghatározzák, mennyi energia szükséges ahhoz, hogy előállítsák ezeket a lumeneket. Fontos, hogy figyeljen a lumenekre, watt / lm / w. Minél nagyobb a szám, annál kevesebb energiára van szükség a fény előállításához. Észre fogja venni, hogy egyes lámpák kevesebb energiát vesznek igénybe ugyanolyan mennyiségű fény előállítására, és erre kell figyelni. Általában minél nagyobb az arány, annál jobb. 

 

13. A LED-rendszer jellemzően melyik alkotóeleme hibásodik meg

Szinte mindig a meghajtó. Ezért fontos tudni, hogy ki hozza a meghajtót a megvásárolt LED-es lámpatestbe vagy utólagos felszerelésbe. A márkanevek, mint például a Meanwell, az Inventronics és a Philips nagyszerűek. Az 1 vagy 2 év garanciájú LED-es termék azt jelzi, hogy a meghajtó vagy a termék mennyire jó. A jó meghajtó általában több mint 50 000 órát kell tartania. 

 

14. Mi a leggyakoribb oka a LED-ek meghibásodásának?

Heat. A hő az elektronika ellensége, minél melegebb, annál rövidebb a fény. Jó kialakítás esetén azonban világítótestet vagy szerelvényt hozhat létre, amely ellenáll néhány magas hőviszonyú környezetben. Általában egy külső meghajtóval rendelkező lámpatest vagy izzó hosszabb ideig tart, mint egy olyan integrált lámpatest, amelyben a LED-ek és a meghajtó egy egységben vannak. 

 

15. Mi a CRI?

A CRI a szín visszaadási index. Ez a fény minőségének mérése. Ha a lumen a fénymennyiség mérése, akkor a CRI a minőség mérése. 0 és 100 közötti skálán van. 0 rossz, 100 nagy. A LED-ek általában a 70-95 tartományba esnek. Minél magasabb a CRI, annál drágább a LED chip, és ezért magasabb a termék. 

Árukereső.hu