Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szikramentes és robbanásbiztos világítás.

Szikramentes és robbanásbiztos világítás.

Mi az a robbanásbiztos világítás?

A robbanásbiztos világítás egy világítótestet tartalmaz, amely belső robbanás esetén egyedülálló módon képes ezt az eseményt a lámpatesten belül tartani. Ha egy szikra robbanást okoz a robbanásbiztos berendezés belsejében, akkor a készüléket úgy tervezték, hogy ne továbbítsa ezt a robbanást a külső környezetébe. A robbanásbiztos világítás a elszigetelésről szól Ezért rendkívül robusztus szerelvények vastag fémfalakkal és üveggel.

A robbanásbiztos lámpák tanúsítvánnyal és teszteléssel bírnak, és biztonságosságuk érdekében meg kell felelniük egy speciális szabványnak. A leggyakoribb osztályok az 1. osztály 1. osztály és az 1. osztály 2. osztály.

A két osztály közötti legnagyobb különbség az éghető anyagok megléte a környező környezetben. Az 1. osztály 1. osztályú környezetében ezek a gázok, gőzök vagy anyagok általában jelen vannak. Az 1. osztály 2. osztályú környezetében ezek ugyanazok a robbanóanyagok, gázok vagy gőzök vannak jelen időnként, de nem mindig.

Mi a gőzálló világítás?

A gőzbiztos világítás olyan fények, amelyek le vannak zárva, hogy a lámpatest külső felülete ne kerüljön a berendezésbe. A környezet nem feltétlenül robbanásveszélyes, ám káros lehet a könnyű alkatrészekre, ha bejutnak a lámpatestbe. Vannak olyan gázok, amelyek maró hatású, de nem feltétlenül robbanásveszélyesek. A gőzálló lámpákat úgy tervezték, hogy távolítsák el a port, a gőzöket, a gázokat és / vagy a részecskéket, valamint a vizet / a nedvességet. 

 

A gőzálló a világítás robbanásbiztos?

A gőzálló fény nem robbanásbiztos fény. Noha igaz, annak célja, hogy megakadályozza a gőzök, gázok és anyagok bejutását a lámpatest belsejébe, ez nem az a kritérium, amely a gőzálló robbanásbiztosnak tekinti.

Soha ne használjon gőzálló lámpát a robbanásbiztos vagy gyújtószikramentes lámpák pótlására. A gőzálló lámpák nem tartalmazhatnak robbanást, és a robbanás megakadályozására sem készültek.

A robbanásbiztos világítás gőzálló?

Lehet, de nem feltétlenül így van. Valójában gyakori, hogy a robbanásbiztos lámpák lehetővé teszik a külső környezetet a lámpatest belsejében. És igen, ez robbanásveszélyes gázt, gőzöket és anyagokat jelent. De a kialakításuk szerint ezek a lámpák tartalmazzák vagy megakadályozzák a robbanást. Ezért a robbanásbiztos cél nem gőzálló. De ez nem azt jelenti, hogy a robbanásbiztos fény nem lehet gőzálló. 

Ha azonban gőzbiztos szerelvényre van szüksége, akkor a leghatékonyabb a gőzbiztos szerelvény megvásárlása, nem pedig egy robbanásveszélyes szerelvény, amely szintén gőzálló.

Árukereső.hu