Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TIPPEK A GARÁZS VILÁGÍTÁSÁNAK JAVÍTÁSÁHOZ

TIPPEK A GARÁZS VILÁGÍTÁSÁNAK JAVÍTÁSÁHOZ

A garázs egy többcélú hely, amely különféle típusú világítást igényel, így elvégezheti az összes feladatot, a munkapadon lévő részletes feladatoktól kezdve az éjszakai autózásig, a lépcsők megbotlása nélkül.

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a szokásos izzólámpákat ki kell cserélni.

Hogyan érheti el a garázsban a leginkább funkcionális világítást ? Olvassa el ezt a rövid útmutatót , amely a többcélú garázsok környezeti és feladatvilágításával kapcsolatos tippeket tartalmazza .

7 tipp a garázs világításának javításához

1. Váltás LED-izzókra

A LED-technológia csökkenti az elektromos áram költségeit, mivel energiatakarékosabb és nagyon hosszú élettartamú. A további megtakarítás érdekében keressen néhány napenergia-alternatívát.

Az átlagos LED-fény 30 000 órától 50 000 óráig tart, azaz évtizedek óta nem kell azokat kicserélni.

Hasonlítsa össze ezt az izzólámpák 1000 órájának és a fénycsövek 10 000 órájának átlagával, és meg fogja érteni, hogy miért működik a LED magasabb árának olcsóbb élettartama alatt.

A kapcsoló másik oka a fényerő alacsonyabb fogyasztás ellenére. A LED-ek ugyanazt a fényerőt adják jóval alacsonyabb teljesítményen, gyakran csak egynegyedénél vagy 1/10-nél annál, amit egy izzólámpa igényel.

2. Telepítsen fénycsöveket 

A fénycsövek nagyszerűek nagyobb terek megvilágításához. A szokásos izzók vagy kerek világítás cseréje felső vezetékes lámpákkal lehetővé teszi, hogy nagyobb területet fedjen le nagyobb fényerővel, miközben kevesebb lámpatestet használ.

A garázs méretétől függően érdemes választani egy 4 lábú csövet (kisebb tereknél) vagy egy 8 lábú csövet (nagyobb tereknél).

Ha már van fluoreszkáló világítótestet a garázsban, ellenőrizze, milyen hosszúak, és ugyanazt a hosszúságot használja a gyorsabb cseréhez.

Ezenkívül ellenőrizze a lámpatest méretét is, azaz hogy T5, T8 stb. - Ismét tartsa be ugyanazt a méretet, mint a csere, különben külön kézműveket kell tennie.

Másrészt, ha Ön jól teljesíti ezeket a feladatokat, számolja ki, hány lumennek van szüksége a garázsban, és állítsa be a felső világítást, hogy megfeleljen ennek a szabványnak. Az ipari szabvány 300 lumen / négyzetláb a feladat megvilágításához és 50 lumen / négyzetláb a környezeti megvilágításhoz.

3. Feladat megvilágítása a műhely számára

Az autó parkolása gyakran nem az egyetlen használat a garázsban. Sokan a helyet használják műhelyként is, vagy ott vannak munkapadok.

Ha részletesebben dolgozik, fontos, hogy legyen feladatvilágítás, amely ebben az esetben egy erős hajlékony lámpa további rugalmas lámpákkal, így jobban ellenőrizheti a megvilágítási szöget.

Egy munkapadhoz egy téglalap alakú panellámpát ajánlunk, amelyet téglalap alakú, magas öblösfénynek is nevezünk. Ez a kialakítás biztosítja a legjobb lefedettséget, különösen akkor, ha beállítható magasságú és tompított változatot választanak .

Ezen felül, még pontosabb munkához keressen egy kisebb , rugalmas nyakú lámpát . Fontolja meg az egyiket, amelynek van egy szorítója, így könnyebben mozgathatja az asztal körül.

Ha autó vagy motorkerékpár fog dolgozni, szerezzen egy álló munkafényt, amelyen mozgathatóan állítható fényszóróként használható. Ezután használjon egy kis elemmel működő lámpát , amelyet a kezében tarthat, hogy ellenőrizze a kis réseket.

4. Csak a Magas CRi értékeket válassza

A CRi a fényforrás szín visszaadási indexét (CRI) jelenti . Más szavakkal, hogy a színek hogyan tükröződnek és milyen közel állnak a természetes színhez.

A 85 vagy annál magasabb CRi-értékek a legjobbak, mert ez a legpontosabb színmutatást fog nyújtani.

Az alacsonyabb értékek ehelyett eltérő árnyalatokat hozhatnak létre, így a munkája színe nappali fényben eltérhet a használt műfénnyel szemben.

5. Használjon mozgásérzékelőket

A mozgásérzékelők széles termékválasztékával több okból is hasznosak. Az első ok az, hogy megakadályozza a lámpák felesleges bekapcsolását, ha senki nincs a garázsban, de biztonsági szempontból célszerű is lehet 

A költségek csökkentésének második módja az, ha olyan érzékenyebb fajt választ, amely csak a közvetlen közelében kapcsolja be a lámpákat. Ha nagyobb garázsod van, akkor csak az Ön oldalán található világítótestek használatával jelentősen csökkenthetők a havi számlák.

A mozgásérzékelők szépsége az, hogy mozgása kiváltja őket, így nem is kell gondolkodnia azok be- és kikapcsolásáról. Így soha nem maradhat sötétben a garázsban.

mozgásérzékelőket bármilyen típusú világításhoz telepítheti, de a megrendelés előtt ellenőrizze, hogy a modell kompatibilis-e.

6. Ne felejtse el az alacsony szöget

Mint a hálószobában, az erős fényszóró túlságosan intenzív lehet bizonyos éjszakai időpontokban. Ha lágyabb megvilágítást keres, például ha egy hosszú éjszaka után hazaér, vagy éppen a garázsba megy, hogy megragadjon valamit a kamrából, akkor elegendő lehet a padlóhoz közeli fény.

Ennek nem kell nagy feladatnak lennie, az egyszerű LED csíkvilágítás vagy akár a szekrény alatt is tökéletesen működhet. A szelíd megvilágítás érdekében szerelje be őket az alaplap mentén vagy másutt alacsonyan a falra.

7. Ékezetes világítás a kiemeléshez

Végül, ne felejtsük el stratégiailag elhelyezni az ékezetes világítást. Gondolj a lépcsők és a szekrények sávvilágítására, akár a parkolóhely jelölésére is.

Az akcentus megvilágítást akkor is érdemes használni, ha a garázsában emléktárgyakat jelenít meg. Ebben az esetben gondolja át a fényforrás szögét és esetleg az alacsonyabb fényerőt , hogy még érdekesebb legyen a fény.

Ezzel a 7 világítási tippel fokozza a garázs világítását. Ne felejtse el, hogy a különböző típusú világítás kombinációja működik a legjobban, ezért gondoljon a különböző felhasználásokra, és találja meg a megfelelő világítást minden feladathoz.

Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu