A vágott virág előállítása nyereséges piaci lehetőségeket kínál a beltéri termelők számára. A kutatás szerint a LED-lámpák elengedhetetlenek a hozam, a virágminőség és a bevétel maximalizálásához.

 Ha a beltéri termesztési tevékenységek bővítését és diverzifikálását tervezi, vegye fontolóra a vágott virág piacának kínált lehetőségeit. 2015-ben a vágott virágok 31,3 milliárd dollárt hoztak létre a kiskereskedelemben, és növekszik a kereslet a belföldön termesztett vágott virágok iránt. Mivel az Egyesült Államokban csak 280 virágtermelő található, amelyek az eladott vágott virág csak 36% -át termelik, itt az ideje, hogy belépjen a vágott virág nagykereskedelmi piacára, mivel a virágüzletek csökkenteni kívánják költségeiket azáltal, hogy kiküszöbölik a virágok behozatalának költségeit. Mivel a hidroponikus és az üvegházhatást okozó termesztők ellenőrzik azt a környezetet, amelyben növényeiket szaporítják, egész évben kiváló minőségű virágzást kínálnak a virágkereskedőknek, ami jelentős stratégiai piaci előnyt biztosít számukra a kültéri termelőkkel szemben.

A Sikeres Vágott Virág Előállításához Nélkülözhetetlen LED-Lámpák

Míg jelentős kutatási kör bizonyítja a LED-es lámpatestek sokféle előnyeinek alkalmazását zöldségfélék és nem virágos növények termesztésében, a tudományos irodalomban hiányoznak hasonló tanulmányok a vágott virág előállításához. Annak érdekében, hogy kitöltsék ezt a hiányosságot, a kanadai Ontarioban található Guelphi Egyetem Környezettudományi Iskolájának háromtagú kutatócsoportja szigorú tanulmányt készített és végzett, amelyben összehasonlította a LED növekedési lámpáinak és a HPS fényeknek a gerberai százszorszépekre gyakorolt ​​hatásait.

Kísérleti Terv

Három különböző Gerbera fajtát választottak ebben az úttörő tanulmányban annak csökkentése érdekében, hogy bármilyen különbség tulajdonítható legyen egy adott Gerbera típus egyedi tulajdonságainak. Ezenkívül a tudósok ugyanazt a cseppvizes öntözőrendszert használták mindkét kísérleti csoporthoz, és biztosítják, hogy a hőmérséklet és a relatív páratartalom is azonosak legyenek. A LED növekedési lámpák a vörös, kék és fehér LED diódák receptjét használják.

Vizsgálati Eredmények

Amint számíthat arra, a kutató úgy találta, hogy a LED-lámpák alatt termesztett növényeknél magasabb a fotoszintézis, mint a HPS fényekkel termesztett növényeknél. A zöldségfélék, gyümölcsök és nem virágos növényekhez hasonlóan a LED-es lámpáknak kitett Gerbera biomassza nagyobb biomasszával rendelkezik, mint a HPS-fényekkel előállított. A korábbi tanulmányokhoz hasonlóan a LED növekvő lámpák használata 40% -os energiamegtakarítást eredményezett a HPS lámpákhoz képest.

A vágott virágtermelés egyedi paramétereit illetően a tudósok számos előnyt jelentenek, ha a LED-es lámpákat a HPS növekvő lámpák helyett használja.

  • A LED-lámpáknak kitett növények szignifikánsan forgalmazhatóbb virágzást produkáltak (85%), mint a HPS-fényben termesztett növények (70%).
  • A LED növekedési lámpákkal termesztett virágok átmérője és szárai nagyobbak voltak, mint a LED fényeknek kitett virágok.
  • A LED-es lámpákkal termesztett növények kivágása hosszabb ideig tartott, mint a HPS-fényekkel termesztett növények.

DS-200-LED-nő-fény

Keresse meg a virágtermesztéshez optimalizált LED növekedési lámpákat, például a 300w os lámpá.

Jövőbeli kutatási tervek

A tudósok azt állítják, hogy hasonló vizsgálatokat terveznek más vágott virágokkal is elvégezni, hogy dokumentálják a LED növekvő fényeinek előnyeit. Ezen felül tervezik megvizsgálni a különféle LED-es fényreceptek hatását a vágott virág minőségére és a terméshozamokra.

Fontolja a vágott virág előállítását a termesztési műveleteiben? Miért vagy miért nem? Ha már termesztett vágott virágot nagykereskedelemben, mi az Ön tapasztalata?