Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A sínpályás világitás típusai és alkalmazásai

A sínpályás világitás típusai és alkalmazásai

A LED sávvilágítás energiatakarékos és kényelmes módszert kínál a világítási megoldások bármilyen helyiségbe történő beépítéséhez. Az alkalmazkodóképességgel és sokoldalúsággal bíró sínpályás világítás különféle helyzetekben telepíthető, és különösen népszerű a kereskedelmi és kiskereskedelmi helyiségekben.

A pálya világító rendszerei két fő elem segítségével működnek. Maga a sín, amelyet fel lehet szerelni a mennyezetre, a falra, felfüggesztve vagy süllyeszteni, valamint a LED-es reflektorfényt, amelyet a sín hosszában lehet felszerelni.

Ezek a LED-es reflektorfények a sín bármely pontjára felszerelhetők és teljesen állíthatók. Az összes rendszerelemet egyetlen elektromos rendszerben rögzítik, ezáltal kiküszöbölhető a szerkezeti átalakítás szükségessége, és könnyű és egyszerű utólagos felszerelési lehetőséget kínálnak.

Süllyesztett vagy sínpályás világítás?

Noha a sávvilágítás sokkal közös a süllyesztett világítással, és mindkettő használható spotlámpákhoz és teljes megvilágításhoz, vannak olyan jellemzők, amelyek megkülönböztetik a kettőt. A süllyesztett világítás a mennyezetbe van felszerelve. Ezek a rejtett szerelvények beleolvadnak a mennyezetbe, kevesebb vizuális helyet foglalnak el, de a telepítéskor gyakran szerkezeti átalakítást igényelnek.A sínvilágítás azonban közvetlenül a mennyezetre vagy a falra van felszerelve, lehetővé téve a minimálisan invazív telepítési folyamatot. Mint ilyen, a süllyesztett világítás általában sokkal költségesebb, mint a sínvilágítás.

A süllyesztett világítás gyakran ideális választás egy finomabb megoldáshoz. A rejtett szerelvények tökéletesen illeszkednek a mennyezet felületéhez. Az alacsony mennyezetű terekben a süllyesztett világítás gyakran a legjobb választás, mivel a sín világítása a mennyezetbe nyúlik be.   Míg a süllyesztett világítás állandó szerelvény, a sín világítását 360 fokkal lehet elforgatni. A spotlámpák lehetővé teszik a könnyű beállításokat az igények függvényében, ezáltal fokozott sokoldalúságot és bármilyen terület megvilágításának a lehetőségét.

A sínpályás világítás előnyei és hátrányai

A LED-sávvilágításnak sok pozitív pontja van, már említést tettünk a telepítés egyszerűségéről, különösen mint utólagos felszerelési lehetőség minimális zavarokkal. Ezenkívül rugalmasságot kínál bizonyos területek vagy termékek kiemelésére, ez kiemelt fontosságú kiskereskedelmi környezetben történő felhasználáskor, mivel gyorsan és egyszerűen meg tudja határozni az irányvilágítást. Egy másik előnye a kiskereskedelmi környezetnek megfelelő, különböző színpadi reflektorfények és -színek, amelyek közül választhat a kortárs és az ipari tervezésű reflektorok közül.

A másik oldalon a pálya megvilágítása nem teszi lehetővé, hogy egyszerre csak egy szerelvényt kapcsoljon be vagy ki, ha ezt akarja, még akkor is, ha tompítható fényszórókat kaphat Mi a kínálat 3 áramkör LED pálya rendszer, amely lehetővé teszi, hogy szét a világítás területekre. Más berendezéssel összehasonlítva és a sín hosszától, stílusától és a reflektorok számától függően a kezdeti költségek többek lehetnek, de az energia hatékony LED-es világítás biztosítja a folyamatos költségek csökkentését.

Milyen típusú sínvilágító készülékek vannak?

A helyes kialakítás és a sínvilágító berendezés legmegfelelőbb típusának kiválasztása esetén a sávvilágítás valóban kiemelheti bármely kereskedelmi vagy kereskedelmi helyiség legjobb tulajdonságait Itt állnak a rendelkezésre álló lehetőségek:

Felületre szerelt sínvilágítás

 Ha a LED felület sínvilágításáról beszélünk, ez azt jelenti, hogy a sín közvetlenül a mennyezetre van felszerelve és csavarozva. A telepítés egyszerű, mivel a síneket bármikor fel lehet szerelni, és ez egy minimálisan telepítési folyamat. A pálya különböző hosszúságú, de méretre lehet vágni, hogy illeszkedjen a méréshez. Hosszabb LED-es felületre szerelhető lámpák esetén csatlakoztathatja a sávokat áramvezető toldó segítségével, és összekapcsolhatja őket.

A felületre szerelhető sínvilágítás nem csupán a mennyezetre korlátozódik, hanem falra is felszerelhető, akár függőlegesen, akár vízszintesen. Kiváló lehetőség tárgyak megvilágítására különféle szögekből.
 

Függesztett sínvilágítás

 A magas mennyezetű kereskedelmi és kereskedelmi helyiségekben népszerű a felfüggesztett sínvilágítás lehetővé teszi a lámpák közelebbi süllyesztését a megvilágítandó termékekhez vagy területekhez. Ezt felfüggesztő huzalkészletekkel vagy rögzített menetes rúdkészletekkel lehet elérni Az ilyen típusú szerelés vonzó ipari felületet biztosít a helyhez. Vágható és felszerelhető bármilyen hosszúság, téglalap, négyzet vagy alak előállításához.

Süllyesztett sínvilágítás

A süllyesztett sínvilágítást a mennyezetbe helyezik, maga a sín mélyedésbe kerül, így csökkentve annak vizuális hatását. A telepítés általában költségesebb, mint a felületre szerelt lehetőség. Ez azonban ideális választás egy finomabb megoldáshoz, amikor a telepítés jobban illeszkedik a mennyezet felületéhez. Alacsony mennyezetű helyeknél a süllyesztett sínvilágítás gyakran a legjobb megoldás.

Tompítható sínvilágítás

Most már működőképes, tompítható megoldás minden típusú LED-es világításhoz. A tompítható pályavilágítás rendelkezésre áll és úgy van kialakítva, hogy jobban ellenőrizze a szükséges fényerőt és környezetet. A hálózati tompítható fényszórók szintén csökkentik az energiafogyasztást, és kompatibilisek sok áramköri pálya világítási rendszerével.

Hol lehet a sínes világítását használni?

A LED-sáv-világító rendszerek ideális megoldást kínálnak számos üzleti és nyilvános helyiségben. A kereskedelmi és irodai helyszínektől a kiskereskedelmi üzletekig és művészeti galériákig. A pálya megvilágítását konfigurálhatják gyakorlati célokra, vagy építészeti és környezeti effektusok létrehozására használhatók.

Az ékezetes sávvilágítást általában egy adott jellemző, termék vagy terület kiemelésére használják. Az irányított reflektorok felhasználásával az ékezetes világítás szinte bármit kiemelhet.

 A sínvilágítás másik népszerű módja a falak megvilágítása. Ezt falmosásnak nevezzük, ahol a fényforrást a falfelülettől távolabb helyezzük, amely egyenletes fényszórást biztosít a fal vagy épület lemosásához. Ez a fal textúrájának sima megjelenést kölcsönöz.

A fallegeltetés hasonló világítási technikát alkalmaz, mint a falmosás, de a világítótestet a falhoz nagyon közel (legfeljebb 12 hüvelyk) kell elhelyezni, hogy kiemelje és megjelenítse a fal textúráját.

Itt található néhány környezet, ahol a sávvilágítás különböző módjai jól működnek:

Lakossági világítás

Fontos szempont a kiskereskedelmi helyiséghez megfelelő megvilágítás kiválasztása. Fontos az olyan környezet megteremtése, amely minimalizálja az árnyékokat és kiemeli a termékeket. A hatékony LED-es világítás hangulatot, orientációt és ösztönözheti az ügyfelek belépését.

A LED-sínvilágítás számos hatékony lehetőséget kínál a kiskereskedelmi helyek megvilágítására. Használható általános világítás biztosítására az egész térben, vagy beállítható feladat- vagy ékezetes világítás létrehozására.

A sínpálya-világító fejeket a testreszabáshoz különböző szögekben lehet forgatni és dönteni, és a könnyű beállíthatóság segíthet lépést tartani a gyakran változó kiskereskedelmi környezettel.

Ipari pálya világítás

A kereskedelmi és ipari környezetben gyakran nagyon magas mennyezet van, ami az egyik oka annak, hogy a felfüggesztett sínvilágítás népszerű választás. Nagyobb teljesítményű spotlámpák használata biztosítja, hogy még nagyobb távolságra is lehessen menni a magas mennyezetű területeket. Az „ipari stílus” fokozása érdekében választhat a fekete sávvilágítás és a reflektorok között.

Építészeti pálya megvilágítása

Akár modern, kortárs, akár történelmi épület, az építészeti pályavilágítás segíthet hangsúlyozni minden épület egyedi jellemzőit. A falmosás vagy a falon legelésző pálya megvilágítása javíthatja és megmutathatja az építészet és az épületek tervezését.

Az építészeti pályavilágítás felhasználható az épületekben is, hogy felhívja a figyelmet az épületek belsőépítésére. Nagyszerű példa arra, hogy a boltíves mennyezethez pályavilágítást használunk, hogy kiemeljék az egyes részleteket, vagy csak a mennyezet kiterjedését.

Sávvilágítás a művészeti galériák számára

Az irányított reflektorlámpák kényelme és rugalmassága gyönyörűen kiemelheti a műalkotásokat a galéria falán. Ezért a művészeti galériák ékezetes sávvilágítása népszerű választás, ha a műalkotásokat a lehető legjobb fényben kívánják bemutatni. A történelmi épületekben található számos művészeti galéria vagy múzeum mellett a felületre szerelt vagy függesztett sínvilágítás a leginkább nem tolakodó telepítést kínálja.

Árukereső.hu