Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

HOGYAN MŰKÖDNEK A NEONFÉNYEK?

Ha valaha láttad a Blade Runner-t, a Drive-t vagy a TRON: Legacy-t, akkor a neonfényeket teljes mértékben láttad.

Talán néhány évtizeddel ezelőtt jártál Las Vegasban (vagy láttad egy filmben). A lenyűgöző, élénk neonfények, amelyek a régi „ Üdvözöljük a Las Vegas-ban, a fények városa ” című öregbúcsot elfogják .

A neonfények az otthonainkon kívüli életformákat generálták generációk óta, finoman izzó a háttérben (sokszor észrevétlenül) a belváros csíkos utcáin.

Bud fény neon jel

Napjainkban nem annyi neonfény van, hogy éjszaka izzadjon a városok, de mostanában látni fog egy régi anya és pop boltot, amely évtizedek óta élénken, éjszaka ragyogóan ragyog.

De mi teszi őket olyan fényessé és lenyűgözővé? Hogyan készülnek?

Szóval hogyan működik a Neonfények?

A neonlámpák inert gázzal töltött üvegcsövekből készülnek, amelyek nem reagálnak más vegyszerekkel kombinálva.

A neongázzal általában használt neonfények argonnal és kriptonnal tölthetők (igen, csak Supermans gyengeség).

Miután a gáz kitöltötte az üvegcsövet, néhány elektródot helyeznek a cső végére (az elektródák olyan elektromos vezetők, amelyek az ajtó kapcsán működnek, hogy belépjenek egy tárgyba és kilépjenek az objektumból).

Neon jelek az utcán

Amikor a neonfény világít, az áramforrás az elektródákon keresztül az üvegcsőbe áramlik. Ezen a ponton a villamos energia egyesül a gázokkal, és az üveg belsejében lévő atomok felgyulladnak, ami sugárzó ragyogást eredményez, ami elárasztja a területet.

Miután ezt a folyamatot felfedezték, az üvegcsövek hajlítanának és csavarodnának (rendkívül nagy hőt 800-900 Celsius fok) szavakkal a jelek és a művészi tervek elkészítéséhez.

Ez sok utat, üzletet és éttermet vezetett ahhoz, hogy kiemelkedjenek a tömegből, megragadják a figyelmet, és csábítsák azokat, akik gyalogolnak.

Hogyan rendelkeznek a Neon jelek különböző színekkel?

A neoncsövek különböző színeinek előállításához különböző gázokat kombinálnak a villamos energiával a fény kialakításához, minden típusú gáz különböző színű:

  • A neongáz vörös fényt hoz létre
  • Az argon gáz világos kék fényt hoz létre
  • A kriptongáz fényes fehér fényt hoz létre

A neonfény színe az üvegcső belsejében lévő színes fénycsövek használatával is megváltoztatható.

Vagy, különböző színű üvegcsövek használatával, különböző fényárnyalatokat hozhat létre.

Hogyan működik a Neon

Neon Lights vs. LED Lights… Melyik jobb?

Mint már említettük, a neonfények lassan elhalványulnak. Az új fénytechnológia feltalálásával a neonfény a vállalkozások és otthonok számára a múlté válik.

Amikor a LED-es lámpákat feltalálták, gyorsan elkezdték átvenni a világítástechnikát.

A LED-es világítás, ha a jeleket használják, polimer csövekből készül (nem üveg), ami megkönnyíti a hajlítást (és olcsóvá teszi). Ezenkívül sokkal kevesebb helyet foglal el, mint a neonlámpákban használt szabványos üvegcsöves lámpák.

Erőforrás szempontjából a LED átalakítja az energiát, ami azt jelenti, hogy 5-10% -kal kevesebb energiát használhat, mint a tipikus neonjelek.

Neon bár jelek

A LED világításhoz képest a legszembetűnőbb különbség a neon világításhoz képest a rendkívül fényes, éles, erőteljes fény, amelyet a LED világít.

A neon világítás azonban melegebb, finomabb fényt kínál, mint a LED világítás. Csak egy bizonyos érzést kapsz, ha egy neonfényt látsz - mint egy nosztalgikus, izgalmas ragyogást, ami tökéletes kiegészítője egy régi stílusú étteremnek, vagy akár egy pókerteremnek. 

Ma a LED világítás dominál a világítás világában, de a neon világítás mostanra meleg LED-es világítást kínál. Ez azonban nem minden esetben áll fenn, mivel a LED-es világítási képességekben továbbra is van előrelépés.

Különösen az új intelligens világítással, amely áttörő technológiával söpörte a világot, a LED-es lámpák most már más, lágyabb, melegebb fényt is kínálhatnak (a megvásárolt típustól függően).

Számos lehetőség van a fényerő és a felmelegedés, valamint a hűtés lehetőségeire. Továbbá van még egy vintage stílusú Edison LED-es intelligens izzó , amely még nosztalgikusabb érzést nyújt, mint a neonfény, és a háztulajdonosokat a XIX.

 

Árukereső.hu