Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire való a váltó kapcsoló?

A tágas termek, hosszú folyosók esetében kihagyhatatlan a váltó kapcsoló alkalmazása. Ezzel az egyszerű, de praktikus eszközzel, egy áramkörön belül több kapcsolási pontot is kialakíthatunk.

 

A váltó kapcsoló használata a gyakorlatban

Jól jön egy olyan helyiség esetében, ami több bejárattal rendelkezik. Biztonsági okokból kifolyólag is ez jelenti a megfelelő megoldást. Nem kell a sötétben perceken át keresgéljünk a teremben található egyetlen villanykapcsolót. A szakemberek szerint váltó kapcsoló nem szükséges minden esetben, csak akkor, hogyha a kapcsolási pontok száma meghaladja a hármat. A beszerelése általában két alternatív kapcsoló közé történik.

Váltó kapcsoló vízálló kivitelben

Természetesen kültéri típusban is elérhető, ami ellenáll az időjárási körülményeknek. Egy nagyobb udvar világításának a kialakítása esetében, szintén átgondolt megoldásokra van szükség. Itt jön képbe a váltó kapcsoló. A terület több pontján helyezhetjük el ezeket, ezért nem kell minden alkalommal visszamennünk az udvaron található egyetlen darabhoz. Időt és energiát spórolhatunk meg az elhelyezésével. A biztonság és az áramkör védelme érdekében, kültéri környezetben mindig vízálló modellt kell használjunk, amit előzőleg hivatásos szakember szerelt fel. Ellenkező esetben fennáll a veszélye egy esetleges baleseteknek.

Az áramkörök és a világítás esetében tehát nemcsak a fényforrásokra kell odafigyeljünk, hiszen a kapcsolók is legalább ilyen fontos szerephez jutnak, amelyekkel növelhető a felhasználói élmény.

Tartalomhoz tartozó címkék: váltó kapcsoló váltó kapcsoló ár
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu